Служители

 • Неделно училище

  „Оставете децата да дойдат при Мене“ – Исус Христос

  Ако имаш деца и нямаш на кого да ги оставиш, ние сме се погрижили за това. Към БПЦ „Нов живот” действа детско неделно училище, което е напълно безплатно.

  Всяка неделя след песните и преди проповедта можеш да заведеш детето или децата си в стаята за неделно училище. Ако е нужно можеш да останеш известно време, докато свикнат. Там нашите опитни неделни учителки ще се погрижат чрез апликации, рисуване и песни всички деца да се забавляват и да научат нещо ново от Божието слово.

  Исус каза: „Оставете децата да дойдат при мен и не ги спирайте, защото на такива принадлежи Божието царство” (Матей 19:14). Ние вярваме, че в този деструктивен свят само Божието слово може да даде на едно дете ясни ориентири за добро и зло и да го предпази от съдбата на много младежи, тръгнали по пътя на греха. 

  Кога: всяка неделя, от 11 ч. до 12:30 ч.

  За кого: деца от 2 до 12 г.

   

   

   

   

   

  • Група за Библейско изучаване

  • Дискусии, които могат да променят твоя живот

   Библията е най-четената книга в света. Ние вярваме, че тя е боговдъхновена и безгрешна, и съдържа отговор на всеки важен въпрос от живота. Вече 2000 г. тя дава:

   Bible study group

   • Обяснение за произхода на човечеството и вселената
   • Описание на връзката между хората и техния Създател
   • Разказ за това как злото е навлязло в света и защо продължава да ни преследва
   • История на всичко, което Бог е направил, за да има близки взаимоотношения с хората
   • Инструкции за постигане на мир и хармония между хората и между хората и Бога.

   Цели цивилизации се основават на принципи, взаимствани от Библията. Изучаването й може да обогати много всеки непредубеден и желаещ да види промяна в живота си човек. То е още по-ефективно, когато се извършва в контекста на група и под формата на дискусия.

   Ние се събираме всеки вторник в църква, за да изследваме различни пасажи от Божието слово и да разберем какви са Библейските стандарти за мисъл, слово и поведение и как можем да ги приложим в нашия християнски живот.

   Каним те да участваш с нас в процеса на трансформация, която Божието слово извършва във всички нас.

   Място: ул. „Братя Шкорпил“ 13

   Време: вторник, 18:30 ч.

  • Tийн група

   Приятелства за цял живот

   novi 041

   Аристотел е казал, че „Добрите навици, формирани в младежките години, правят живота смислен”. Ние се радваме, че в нашата църква има тийнеджъри и те са част от нашето църковно семейство. Същевременно, съзнаваме че те имат нужда да видят, че християнството не е отживелица, а начин на живот.

   Ако ти си тийнейджър, каним те на нашите срещи. На тях ти ще научиш много за Библията и за това какво означава да си християнин, ще намериш много нови приятели и ще откриеш начини, по които да бъдеш полезен на другите.

   Освен Библията, на тези събирания ти ще имаш възможността да гледаш филми и слушаш музика, както и да разговаряш за техните послания и доколко съвместими те са с Библейските истини. Това ще ти помогне да изградиш християнски светоглед и навици, които ще осмислят живота ти. Обади се!

   Място: БПЦ „Нов живот”, Варна, ул. „Братя Шкорпил” 13

   Време: веднъж в месеца, в събота от 15 ч. (с изключение на юли, август и септември). За повече информация пишете по имейла или се обадете на посочения телефон на църквата.

  • Английски за начинаещи

   I can speak English!

   Групата е предназначена за възрастни, които не са учили английски или имат само слаби познания върху езика. Работим с квалифицирани преподаватели, като използваме курса „Кембридж“ за начинаещи. Чрез интерактивни уроци, игри и песни участниците усвояват лесно материала. При интерес можем да започнем група и за малки деца (предучилищна и ранна училищна възраст).

    

   Място: БПЦ „Нов живот”, Варна, ул. „Братя Шкорпил” 13

   Време: всяка сряда от 18:30 ч. Срещите след лятната ваканция се подновяват в края на септември. Следете обявите на нашия уебсайт!

    

  • English Conversation Club

   Come and practise your English!

   Групата е предназначена за българи и чужденци, които искат да практикуват говорим английски език. В уютната атмосфера на църковния офис на срещите обсъждаме най-различни въпроси, свързани с живота – семейство, работа, приятелства, взаимоотношения, политика, морал, смисъл на живота, музика и т.н.

    

   Място: БПЦ „Нов живот”, Варна, ул. „Братя Шкорпил” 13

   Време: всеки петък от 18:30 ч.

    

  • Литературно-исторически клуб

  • Литературата говори за историята

   Ако се интересуваш от литература и история това място е за теб! На срещите обсъждаме български автори, чието творчество е било забранявано в миналото, но има не само художествена, но и историческа стойност. Досега сме обсъждали автори като Георги Марков, Димитър Талев, Петър Манолов, Радой Ралин, Петър Манолов, Владимир Свинтила и др..

   За повече информация относно предстоящата тема и автор, следете информацията на нашия уебсайт!

    

   Място: БПЦ „Нов живот”, Варна, ул. „Братя Шкорпил” 13

   Време: 18.10.2016, 18:30 ч.